SC OZONOSAN UNIVERSAL SRL 2019-01-29T17:38:59+00:00

Project Description

SC OZONOSAN UNIVERSAL SRL

Salonul nostru efectueaza in cabinet ozonoterapie( autohemoterapie majora si minora, infiltratii cu ozon subcutanate, intramusculare, intraarticulare ,insuflatii cu ozon si sauna cu ozon), hidrocolonterapie, tratament cu plasma inbogatita trombocitar(terapia vampir).

Infiltratiile cu ozon, numite si ozonoterapie sau terapia cu ozon, sunt o forma de tratament alternativ cu scopul de crestere a cantitatii de oxigen din organism prin introducerea ozonului in interiorul corpului.

Beneficiile acestui tip de terapie includ tratarea mai multor afectiuni, printre care se numara si cancerul, SIDA si scleroza multipla.

Studiile stiintifice au demonstrat ca ozonul, introdus corect in organismul uman in serii repetate, inactiveaza virusurile, bacteriile, fungii, protozoarele si carcinoamele din celulele bolnave.

Cum functioneaza ozonoterapia

Infiltratiile cu ozon sunt folosite de ani buni de mii de medici din Germania care sustin, in sute de studii stiintifice si clinice, ca acestea pot anihila virusul HIV si alte virusuri, inclusiv celulele cancerigene.

Atunci cand o celula bolnava este analizata din punct de vedere electrochimic, primul lucru care o diferentiaza de celulele sanatoase este invelisul de proteine, cu un contur diferit. Acest lucru se intampla atunci cand celula este invadata de un parazit, care ii sustrage electricitatea celulara si o determina sa isi dezvolte anormal peretele protetic. Atunci cand ozonul este introdus in sange in concentratii stabile si corecte, este transformat imediat in hidroperoxizi si alti captatori benefici de radicali liberi (antioxidanti).

Exista mai multe metode de introducere a ozonului in corp, de regula prin utilizarea concomitenta si a altor gaze si lichide, fiind vizate diferite regiuni anatomice (inclusiv vaginul si rectul). Injectarea poate fi intramusculara, subcutanata sau intravenoasa. Ozonul mai poate fi introdus si prin autohemoterapie, prin care sangele este prelevat de la pacient, expus ozonului si reinjectat in corp.

Cele 3 metode principale de administrare a ozonului sunt

– Autohemoterapia majora. Aproximativ 50-150 ml de sange sunt recoltati din vena cubitala, sunt amestecati cu aceeasi cantitate de ozon medicinal si apoi reintrodusi intravenos, prin perfuzie. Terapia nu dureaza mai mult de 60 de minute si se adreseaza in special tratarii afectiunilor cardiovasculare si hepatice.

– Autohemoterapia minora. Circa 10-15 ml de sange sunt prelevati de la pacient, ozonati si apoi injectati intramuscular. Aceasta terapie se recomanda pentru tratarea starilor gripale, infectiilor virale si afectiunilor dermatologice.

– Insuflatiile rectale cu ozon. Presupun introducerea pe cale rectala a unei anumite cantitati de ozon in forma de gaz umidificat, ce patrunde in fluxul sanguin prin peretii intestinali. Se recomanda ca terapie alternativa pentru hepatitele B si C, boala Crohn, ulcere, boli ischemice, fistule, gastrita, colita cronice, ciroza hepatica, detoxifiere si prevenirea a imbatranirii premature.

Ozonoterapia a fost propusa ca tratament complementar pentru o gama intreaga de afectiuni si boli cronice

– cancerul;
– SIDA;
– scleroza multipla;
– artrita;
– dementa;
– boala Alzheimer;
– boala Lyme;
– astmul;
– emfizemul pulmonar;
– sindromul de oboseala cronica;
– fibromialgia;
– herpesul;
– hepatita;
– cistita interstitiala;
– diabetul;
– sensibilitatea chimica;
– degenerescenta maculara;
– bolile intestinale;
– bolile autoimune;
– bolile cardiovasculare.

O alta abordare a acestei terapii alternative este injectarea intravenoasa a peroxidului de hidrogen sau administrarea sa orala. Unii practicieni recomanda administrarea substantei printr-un spray nazal sau picaturi de urechi, pe cand altii promoveaza o serie de pilule oxigenate, mixturi sau lichide, care pot fi ingerate acasa.

Beneficiile ozonoterapiei

Intrucat oxigenarea insuficienta de la nivel celular este cauza principala a imbolnavirilor, dar si a imbatranirii, ozonoterapia porneste de la premiza imbunatatirii oxigenarii tesuturilor, pentru o sanatate de fier si o frumusete fara cusur.

Combinatia de ozon-oxigen este menita sa neutralizeze toxinele din organism, sa regleze pH-ul si sa imbunatateasca circulatia sanguina. Infiltratiile cu ozon pot oferi rezultate bune si in cazul tratarii celulitei, vergeturilor, ridurilor, liniilor fine si cicatricilor.

Terapia cu ozon are efecte benefice si asupra florei intestinale, avand proprietati terapeutice si in mai multe afectiuni reumatologice discopatii, coxartroze, spondiloartroze, hernia de disc, probleme articulare si contracturi musculare.

Ozonoterapia ajuta si la reglarea glicemiei si a colesterolului, prevenirea infectiilor virale sau bacteriene, reglarea greutatii corporale si intarirea sistemului imunitar.

Ozonul medicinal (termenul de specialitate fiind oxigenul triatomic) este sigur si non-toxic pentru oameni, cata vreme este administrat cu precizie, in conditii corespunzatoare. Cel mai important este sa se utilizeze un generator de ozon adecvat, pentru un produs curat, pur si necontaminat. Acest lucru este posibil doar daca ozonul atinge electrozi din sticla (niciodata metalici sau ceramici) cat inca se afla in generator. In cazul in care oxigenul triamotic intra in contact cu metal, plastic, cauciuc sau alte materiale oxidabile, subprodusii rezultati in urma descompunerii acestor materiale vor contamina ozonul.

Procesul de generare a ozonului medicinal este simplu gazul de oxigen este transportat printr-un tub de oxigen alimentat electric. Energia electrica descompune moleculele de oxigen, iar produsul finit este un amestec de oxigen si ozon.

Infiltratiile cu ozon, introduse in fluxul sanguin prin insuflatie vaginala sau rectala, precum si prin autohemoterapie, s-au dovedit a fi 100% sigure, chiar si atunci cand se depasesc dozele stabilite initial.

Cele mai multe semne de intrebare legate de siguranta ozonoterapiei se refera la ozonarea sangelui. Este un lucru bine stiut ca, atunci cand este inhalat de mamifere, ozonul intra in reactii cu compusii din tesuturile pulmonare si produce o serie de efecte patologice. Din acest motiv, unii specialisti spun ca este posibil si ca ozonul medicinal sa produca specii reactive de oxigen (radicali liberi) odata ce ajunge in organism in cantitati mari. Insa dozele administrate prin infiltratiile cu ozon sunt mai mai mici decat concentratiile care ar putea fi toxice.

Pentru ce este buna Autohemoterapia Majora?

In primul rand, pentru o abordare sistemica, din punct de vedere medical, deoarece efectele ozonului se vor produce in tot corpul. Este vorba de efectul antiinflamator, imunomodulator, de relaxare musculara, de crestere a vascularizarii organelor vitale si a tesuturilor periferice, de metabolizare a glucozei din sange. Pacientii “clasici” pentru autohemoterapie majora se impart in doua grupe. Prima este a celor care sufera de anumite afectiunii: diabet, reumatism, afectiuni autoimune, cancer, hernii de disc. A doua este a celor care, desi din punct de vedere clinic sunt sanatosi, se confrunta cu anumite provocari: stress exagerat, oboseala cronica, insomnii, putere de concentrare scazuta, tinitus, ameteli constante.

Cum se explica efectele ozonului, obtinute prin Autohemoterapie Majora (AHM), pe care unii le-ar considera “magice”?

Ca de obicei, e vorba de mecanismele biochimice de actiune ale ozonului asupra celulelor din corpul uman. Prin autohemoterapia majora se induce un usor stres oxidativ asupra organismului. Ca si reactie imediata, stimuleaza corpul sa produca si sa creasca ulterior cantitatea de antioxidanti din circulatie. Prin efect direct al mesagerilor secunzi ai ozonului, creste eliberarea de oxigen din eritrocite , ceea ce duce la o mai buna vascularizare a organelor vitale. Creierul, ficatul, inima resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarand degenerarea sistemului circulator si respirator care apare odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, aceasta eliberare de oxigen in tesuturi duce si la un proces de creare de noi vase de sange in teritoriile respective, ceea ce mai reduce din pierderea suferita in domeniul vascular din cauza imbatranirii. Printre beneficiile unei oxigenari mai bune se numara: tratarea insomniilor, cresterea rezistentei la efort, scaderea oboselii cauzate de stress, functionarea mult mai buna a ficatului (efect de detoxifiere hepatica).

Acest tratament nu este recomandat doar seniorilor, care se afla deja in tratament pentru o serie de afectiuni. Adultii sanatosi clinic il fac pentru a preveni anumite boli pentru care prezinta deja factori de risc: infarct miocardic, diabet zaharat, ciroza hepatica, colesterol crescut, accident vascular cerebral.

O sesiune completa consta, de obicei, in 12 sedinte de autohemoterapie, cate doua pe saptamana. Dupa aceea, la anumite intervale stabilite de medic, se fac sedinte de “intretinere.

Autohemoterapia este o tehnica de tratament care presupune recoltarea sub ozon a unei cantitati de sange din vena pacientului si reinjectarea lui, totul intamplandu-se intr-o singura sedinta. Important de spus este faptul ca autohemoterapia functioneaza pe principiul autovaccinului.

Bunaoara, sangele recoltat are deja componente obisnuite, hormoni, anticorpi, saruri si minerale, dar si substante metabolice aparute in urma unor afectiuni acute sau cronice. Tocmai acestea stimuleaza productia de anticorpi si declanseaza mecanisme de reparare si regenerare, favorizand astfel vindecarea.

Acest tratament este folosit cu success in procesul de crestere a imunitatii, in cazul persoanelor cu depresie imunitara, carora le ridica brusc imunitatea. Se recolteaza o cantitate mica de sange, care se amesteca cu ozon si se injecteaza apoi intramuscular.  Procedura este foarte rapida, foarte comoda si putin dureroasa.
Pentru rezultate foarte bune se recomanda o serie  de 10-12 autohemoterapii minore dupa care ii recomandam o o pauza de cateva luni, timp in care se potenteaza efectul acestui tratament. In cazul pacientilor astfel tratati se vor vedea efectele imediat: ei nu-si mai trag nasul, nu mai lacrimeaza, nu mai au eruptii pe piele. Autohemoterapia are rezultate foarte bune pe eruptiile pe piele, eruptiile alergice, dermatitele, urticariile, rinitele alergice, acne.

Care sunt beneficiile autohemoterapiei?
*         Schimba textura pielii, culoarea, sudoratia, elimina toxinele din piele;
*         Repara peretii vaselor de sange, conducand in mod direct la o mai buna circulatie;
*         Trateaza cu succes insuficienta venoasa, diabetul;
*         Ajuta in procesul de slabire;
*         Trateaza contracturile musculare;
*         Reduce ridurile;
*         Creste imunitatea;
*         Trateaza dermatitele, urticariile, rinitele alergice.

Sedinta include infiltratii subcutanate cu ozon pentru tratarea durerilor de generate de coloana vertebrala/spate, dureri articulare la genunchi, solduri, umeri, maini, glezne + dureri de cap etc. Procedura este nedureroasa, fiind folosite ace foarte subtiri, netraumatice pentru a injecta o cantitate precisa de ozon si oxigen sub piele, ceea ce activeaza si accelereaza capacitatea sistemului tegumentar de a se vindeca si redobandi textura si elasticitatea.

SAUNA CU OZON

Reprezinta acronimul pentru Terapie transdermala cu ozon hipertermic si acid carbonic.
– sauna cu aburi/ hidroterapie
– terapie cu aburi de ozon transdermal
– terapie cu aburi de oxigen
– terapie inhalatii oxigen (EWOT)
– cromoterapie
– aromoterapie

Aceasta sauna cu aburi de ozon, avand multiple calitati terapeutice este cea mai avansata tehnologie, cea mai cuprinzatoare, cea mai eficienta si cea mai sigura linie de tratament pe care o poate folosi absolut oricine, de la pacient pana la fiecare persoana care are grija de sanatatea, detoxifierea si frumusetea sa.

Pe langa efectul transdermal, Hocatt Plus adauga avantajul unor terapii sistemice si locale ca :
– insuflatii in ureche,rectale si vaginale( cu canule de unica folosinta);
– terapie locala cu oxigen ( arsuri, lovituri, vanatai, puncte mai dureroase) prin aplicarea unei ventuze pe locul problematic, pentru un efect adaugat celui general transdermal;
– sistem de ventuza pentru zona sanilor, imbunatateste considerabil aspectul acestei zone;
– cromoterapie si aromoterapie, pentru cresterea vitalitatii si a starii de bine;
– in timpul petrecut in sauna beneficiati de inhalatie cu oxigen ce ajuta la un randament mai bun mental si fizic si o ardere a caloriilor.

Terapia transdermica cu ozon, denumita si terapie hipertermica cu ozon, este terapia prin care ozonul se introduce prin piele in corp, in timp ce stai sezand intr-o sauna individuala cu aburi, cu capul afara, deoarece ozonul nu trebuie sa fie inhalat. Pe masura ce porii se deschid, ozonul patrunde transdermic in corp si penetreaza sangele, limfa si grasimea, producand in acelasi timp un efect foarte relaxant.

Sauna HOCATT este cel mai avansat sistem transdermal descoperit pana acum iar indicatiile ei sunt extinse pe o problematica foarte variata:

Afectiuni locale si generale:
– boli reumatice
– boli degenerative ale scheletului si al musculaturii (artrita,artroza,miozita,spasme musculare, etc.)
– boli ale sistemului vascular (arteroscleroza, sindromul Raynaud, insuficienta vasculara periferica)
– boli neurologice periferice si in spasticitate
– boli virale ca hepatita, herpes zoster, SIDA
– sustinator in tratamentul chimioterapeutic, inhiba metabolismul tumorilor
– diabet zaharat
– obezitate si hipercolesteremie
– sindroame dureroase cronice
– sindrom de oboseala cronica

Afectiuni ale pielii:
– boli ale pielii, infectii bacteriene,fungice,virale
– acnee
– escare si ulcere care se vindeca greu
– picior diabetic
– arsuri recente, minore sau mediu extinse

Afectiuni ale sistemului cardiovascular:
– angineuropatie
– insuficienta venoasa cronica, ulcer varicos
– migrene
– hipertensiune
– distrofie simpatico reflexa
– angiopatie
– boli vasculare periferice

Alte indicatii:

– preventie, infrumusetare, stare de bine;
– inlaturarea grasimii in exces pe cale naturala fara nici un efort,pentru ca odata corpul detoxifiat nu mai are nevoie de grasimi suplimentare;
– redarea finetii si elasticitatii si tonicitatii pielii in special dupa nasteri si dupa folosirea abuziva a produselor cometice;
– ajuta in tratarea celulitei si a vergeturilor care apar dupa nastere sau obezitate;
– imbunatatirea performantei sportive;
– cresterea energiei;
– diminuarea acidului lactic din muschi care este responsabil pentru producerea stresului si a unei capacitati fizice reduse, dupa depunerea unui efort.

CUM SE DESFASOARA O SESIUNE DE SAUNA CU OZON?


Ozonul este produs de un generator si trimis in interiorul saunei intr o concentratie minima de 3% si o concentratie terapeutica de maxim 5%. Sauna este proiectata sa inchida corpul, iar capul sa ramana afara in mediul ambiental,deoarece ozonul nu trebuie inhalat.

Odata cu ozonul introdus in sauna un alt generator produce abur fierbinte care alimenteaza interiorul saunei pentru ca este mult mai eficient sa faci terapie transdermica in caldura si abur. Porii pielii se deschid datorita caldurii marind potentialul de absorbtie. Combinatia dintre porii deschisi, caldura si ozon este cea care incepe procesul de detoxifiere. Oxigenul activ incepe sa actioneze cu toxinele la cel mai inalt potential de oxidare, eliminandu-le.

Ozonul incepe sa se descompuna rapid, iar substantele toxice sunt distruse de ozon, iar acelea care nu reactioneaza cu ozonul, vor reactiona cu ionul negativ de oxigen. Intregul sistem limfatic este stimulat deplin, iar pielea este curatata profund si capata un aspect tonic si sanatos. Dupa terminarea terapiei porii incep sa se inchida, iar temperatura corpului revine la normal, insa oxigenul introdus este inca foarte activ,atat la suprafata pielii cat si in corp. De aceea dupa terapie este indicat sa nu se faca dus minim cateva ore.

O singura sedinta de sauna cu ozon nu duce la eliminarea totala a toxinelor din corp, de aceea persoanelor cu boli cronice,probleme de imunitate, metabolism lent si alte probleme asociate unei grave toxicitati li se recomanda mai multe sedinte de sauna si crestere progresiva a concentratiei de ozon si a timpului de expunere pentru a evita potentiale raspunsuri de soc toxic ale corpului precum – soc oxidativ, eruptii severe, care sunt expresia organismului de a se curata de toxine.

Este important sa intelegem ca efectul terapiei in sauna cu ozon este cumulativ. Folosirea ocazionala va oferi un beneficiu de intretinere pentru persoanele sanatoase,dar nu este suficienta persoanelor cu boli cronice sau a celor care vor sa slabeasca. Numai dupa vindecarea interioara ,deci purificare,detoxifiere,refacerea metabolismului si a homeostaziei, putem vorbi de frumusetea exterioara.

Apelati astazi la cea mai eficienta, usoara, placuta metoda de tratament cu reale rezultate.

Contraindicatii:
Ozonul nu se va folosi niciodata in tireotoxicoza si favism si in puseul de hipertensiune arterial. Ozonul nu se va aplica niciodata prin inhalatie si pe cale intravenoasa.

Efectele adverse ale ozonului:
Terapia cu ozon este cea mai sigura metoda de tratament, neexistand efecte adverse, dar trebuie administrata numai de medici specializati in ozonoterapie si numai in concentratiile stabilite conform protocolului de terapie cu ozon.

Pentru mai multe informatii despre terapia cu ozon si efectele teraputice ale ozonului, va asteptam in clinica noastra.

Hidroterapia de colon sau hidrocolonoterapia este o metoda naturala de curatare profunda a intestinului gros ce restaureaza si mentine sanatatea colonului si implicit a intregului organism.

Este o metoda sigura si nedureroasa ce dureaza aproximativ 45 minute. Apa purificata cu ozon si dezinfectata intra in colon printr-un specul in rect la o presiune si temperatura permanent monitorizate de catre un aparat special, produs in Germania, astfel incat nu exista niciun pericol de perforatie intestinala.

In timpul sedintei se realizeaza un usor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent pe peretii colonului. Apa introdusa stimuleaza peristaltismul intestinal (contractia colonului).

Instrumentele ce intra in contact cu pacientul sunt de unica folosinta si desigilate in prezenta acestuia, eliminand orice posibilitate de contaminare. Intreaga procedura se realizeaza in sistem inchis, ceea ce permite ca tot continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare (fara miros sau alte situatii neplacute pentru pacient).

In urma unei consultatii, medicul specialist stabileste numarul sedintelor necesare,aceste depinde de fiecare pacient si de obiectivele fiecaruia. Se iau in vedere gradul de stres si oboseala, alimentatia pacientului si stilul sau de viata, afectiunile de care sufera pacientul (daca exista)starea intestinului si de modul in care raspunde la tratament.

Aceasta terapie nu va face colonul lenes, ci este chiar un exercitiu pentru intestin. Stimularea, contractia si relaxarea va ajuta la tonusul si remodelarea colonului pentru a ajuta eliminarea completa a materiilor fecale.

Infiltratia cu PRP (plasma imbogatita cu trombocite sau “platelet rich plasma”) reprezinta cea mai buna metoda de tratament folosita in prezent pentru diverse afectiuni.

Astfel de infiltratii se recomanda in caz de:

 • Artrite si artroze;
 • Leziuni de coafa rotatorie;
 • Leziuni de menisc sau ale ligamentului incrucisat anterior;
 • Bursite de sold, genunchi, cot, umar etc;
 • Tendinite (achileana, patelara, plantara, peritrohanteriana etc.);
 • Condropatii;
 • Rupturi musculare;
 • Epicondilite;
 • Sinovite;
 • Fracturi;
 • Dureri ale coloanei vertebrale.

Cum se obtine PRP?
In 12 minute si printr-un procedeu simplu, se recolteaza sange de la pacient (asemanator oricarei recoltari pentru analize uzuale). Acesta se introduce apoi intr-o eprubeta speciala si se pune la centrifugat, pentru a obtine plasma cu o cantitate de trombocite de noua ori mai mare fata de valoarea normala din sange. Tratamentul se realizeaza prin injectarea plasmei in zona afectata.

Cum actioneaza?
Procesul de reparare incepe, in general, cu o etapa inflamatorie care dureaza in jur de 2-3 zile, urmata de proliferarea celulara in care se produce eliberarea celulelor noi si a factorilor de crestere la locul afectiunii. Apoi incepe ultima etapa de remodelare a tesutului in care se produce diferentierea celulelor noi formate care iau locul celor distruse.

Care sunt avantajele?
Este o metoda simpla, cu preparare rapida, care ajuta la regenerarea tesuturilor afectate, reduce timpul de recuperare si durerea, initieaza mecanisme proprii de vindecare si nu are risc de alergii.

In plus, costul tratamentului este semnificativ mai mic decat alte tipuri de tratamente.

De cate injectari este nevoie?
In general este nevoie de 1-3 injectari, in functie de tipul afectiunii si de stadiul evolutiv al acesteia.

Care sunt contraindicatiile?
Nu se recomanda persoanelor care sufera de trombocitopenie, anemie severa sau cu tulburari de coagulare.

Cum se face recuperarea?
Dupa efectuarea infiltratiei, pacientul ramane in cabinet pentru 10-15 min, timp in care efectueaza exercitii de flexie-extensie, ce ajuta la integrarea substantei in cavitatea articulara. Urmeaza doua zile cu tratament antialgic postinfiltratie, apoi se incepe un program cu exercitii de recuperare stabilite in functie de afectiunea fiecaruia.

Tratamentul cu PRP este foarte eficient daca se tine cont de stadiul clinic al afectiunii si de indicatiile medicului.

Insuflatiile rectale cu ozon reprezinta cea mai eficienta metoda de a trata afectiunile ficatului (colesterol crescut, TGP si TGO crescute si chiar hepatita C). Cum spuneam si in alte sectiuni, terapia cu ozon este un tratament naturist fara efecte adverse si reactii secundare daunatoare, iar insuflatiile rectale sunt o metoda sistemica de administrare a acesteia, minim invaziva.

Insuflatiile vaginale cu ozon reprezinta un tratament naturist 100% pentru chist ovarian si durerile asociate cu bolile inflamatorii pelvine (anexita). Cu ajutorul unei sonde foarte subtiri, se introduce in vagin o cantitate de 300 mililitri de ozon, care ajunge pana in uter si pe trompele uterine. Efectul antibacterian si antiinflamator este astfel exercitat direct la locul afectarii sistemului reproducator feminin. Concentratia si frecventa repetarii insuflatiilor se stabileste in urma consultatiei. Oxigenarea locala a tesuturilor afectate reduce semnificativ durerea si senzatia de usturime, inclusiv in afectiuni precum infectii de tract urinar (ITU) sau in candidoze.

Acidul hialuronic este o substanta proprie organismului uman. Fillerul injectabil este obtinut in laborator, este biodegradabil si se prezinta sub forma de gel clar, transparent.
Gelul este injectat cu un ac fin, in cantitati mici, sub rid ameliorand aspectul acestuia.

Ce se poate trata cu acid hialuronic?
Poate fi folosit pentru riduri/santuri, augmentarea buzelor, corectia contururilor faciale. Cele mai comune regiuni tratate sunt santurile nazolabiale si buzele. Ridurile foarte superficiale sau foarte profunde pot fi dificil de tratat.

Cat timp dureaza?
Tratamentul este simplu si rapid efectul fiind vizibil instantaneu. Nu este necesara testarea prealabila.
In general tratamentul dureaza 30 minute dar depinde de corectia pe care o doriti.
Rezultatele obtinute sunt indelungate dar nu permanente. Durata efectului are variatii individuale si depinde de multi factori (varsta, tipul de piele, locul injectarii, stilul de viata, activitatea musculara, tehnica folosita).
In general, aspectul se mentine aproximativ 1an pentru riduri si 6 luni – 1 an pentru buze.

Efecte secundare
Este posibil sa apara un eritem discret, edem, senzatie de tensiune sau mancarime locala.
Discomfortul este temporar si dispare in general in cateva zile.

Ce trebuie sa fac dupa tratament?
In primele 48 ore nu masati zona tratata. Dupa ce roseata si edemul initial s-au rezolvat evitati expunerea la caldura intensa sau frig.

Tratamentul cu injectii Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor si pentru a arata mai bine, mai tanara si proaspata pentru o perioada lunga de timp. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa si elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat.

Botox-ul cosmetic este toxina botulinica tip A si reprezinta o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum. Este purificata si moderata ca sa poata fi folosit in siguranta in procedurile de infrumusetarea.
Toxina Botulinica tip A, este folosita in scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul strabismului, torticolisului, spasmului facial si blefarospasmului.
Ulterior Toxina Botulinica a fost folosita in tratamentul cosmetic al ridurilor faciale de expresie, sub denumirea de Botox in SUA, iar in Europa sub denumirea de Dysport.

Cand se injecteaza intr-o anumita arie Botox blocheaza in mod reversibil transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Astfel musculatura interesata nu se mai contracta si se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, ca rezultat pielea ramine intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata. Deasemenea pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale cu o oxigenare bogata a tegumentului.

Injectiile cu Botox reprezinta un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine cat si a celor profunde si se foloseste in general la etajul superior al fetei. Zonele ce pot fi tratate sunt :

 • ridurile transverse a fruntii (muschiul frontal)
 • ridurile de la coltul ochiului care formeaza asa numita laba gastii (muschiul orbicular)
 • riduri verticale si orizontale dintre sprancene si la radacina nasului (muschiul procerus si muschiul corrugato)

Tratamentul cu injectii Botox este o procedura simpla si sigura. Botox-ul se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sunt necesare intre 4 – 10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza cantitate mica de toxina botulinica, durerea este minora. Nu este necesara anestezia locala si nici internare, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina.
Tratamentul cosmetic cu injectii Botox este foarte avantajos prin faptul ca nu exista nici o perioada de recuperare a pacientului ce a urmat tratamentul. Toata procedura dureaza 15 – 20 de minute.

Programeza-te!

Bifați căsuța de alături în cazul în care vă dați acordul cu privire la procesarea datelor cu caracter personal.